Hämtar information

Beställ Grönt Kort

Grönt Kort är ett bevis på att bilen är försäkrad i Sverige, det är kostnadsfritt och gäller i alla länder som omfattas av Gröna Kortavtalet.

Beställ Grönt Kort

Om du ska åka inom sju dagar måste du ringa oss på telefon 031-725 08 10 för att få kortet i tid.

Dessutom kan det vara bra att lägga till vår Kör vidare-försäkring innan avresan – en tilläggsförsäkring som täcker hyrbilskostnaden om olyckan skulle vara framme.

Vad är Grönt kort?

Bilar från de anslutna länderna kan fritt köras över gränserna utan att extra försäkringar krävs. I vissa länder behöver man dock ha med sig ett Grönt Kort. Och det kan ändå vara bra att ha med försäkringsbrev eller annat dokument med försäkringsnummer och kontaktuppgifter till oss.

Om du tar med husvagn eller annat släpfordon utomlands gäller den svenska trafikförsäkringen även för skador husvagnen eller släpet orsakar någon annan.

I dessa länder behöver du Grönt Kort
Albanien Israel Ryssland
Azerbajdzjan Marocko Storbritannien och Nordirland
Belarus Moldavien Tunisien
Bosnien-Hercegovina Montenegro Turkiet
Iran Nordmakedonien Ukraina

Kör vidare-försäkring

En olycka med tjänste- eller företagsbilen på utlandssemestern behöver inte sätta stopp för semesterresan. Med Kör vidare-försäkring får du ersättning för hyrbil och kan fortsätta resan även om bilen måste in på verkstad eller om den blivit stulen.

  • Försäkringen ersätter kostnaden för en hyrbil utomlands i motsvarande storlek om bilen inte kan repareras på ett trafiksäkert sätt inom tre dygn.

  • För att kunna köpa försäkringen behöver bilen ha minst en halvförsäkring.

  • Du som förare beställer och betalar Kör vidare-försäkringen, även om bilen är försäkrad genom företaget eller arbetsgivaren.

  • Kör vidare-försäkringen kostar endast 250 kronor och gäller i 45 dagar från teckningsdatum.

  • Det är enkelt att köpa försäkringen. Betala bara in 250 kronor till bankgiro 251-9254. Uppge bilens registreringsnummer och vilken dag du reser. Är resan längre än 45 dagar kan du betala för flera 45-dagarsperioder: 90 dagar 500 kronor och 135 dagar 750 kronor. Hela betalningen behöver ske innan resan påbörjas.

Läs villkoren för Kör vidare-försäkring.

Ett samarbete mellan Renault och If Skadeförsäkring