Halvförsäkring för Renault

Med en halvförsäkring får du ersättning för skador på bilen som du som förare inte är ansvarig för. Halvförsäkring passar dig som har en ny bil med gällande personvagnsgaranti.

När du köper en ny svensksåld Renault personbil ingår personvagnsgaranti (vagnskadegaranti) av tillverkaren i tre år från första registreringsdagen.​​​ Om din Renault fortfarande har personvagnsgaranti räcker det med en halvförsäkring. Om din bil är äldre och du inte vill ha en helförsäkring kan du välja halvförsäkring.

Kontrollera personvagnsgarantin

Så gäller halvförsäkringen

  • Ersättning för skador på bilen som du som förare inte är ansvarig för.
  • Du som har en halv- eller helförsäkring hos oss omfattas av vår maskin- och elektronikförsäkring. Detta förutsatt att bilen inte passerat gränsen för ålder och/eller antal körda mil. Maskin- och elektronikförsäkringen gäller tills bilen körts 15 000 mil. När bilen blir 8 år upphör försäkringen att gälla, även om bilen körts mindre än 15 000 mil. 

En självrisk

Du betalar bara en självrisk om du råkar du ut för en skada (exempelvis inbrott i bilen) där du behöver använda både bilförsäkring och hemförsäkring.

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter .

Man kollar sin mobiltelefon framför en bil

Kontrollera din personvagnsgaranti

Vill du veta hur länge din Renault har personvagnsgaranti (vagnskadegaranti)? Du kan kontrollera det här eller titta på bilens garantibevis.

Barn lufter i en tung väska i bagageutrymmet på bilen.

Helförsäkring

Helförsäkring gäller för skador på din egen bil efter trafikolycka, även om det var du som orsakade olyckan.

Bil kör i hög hastighet på väg i berg

Tilläggsförsäkringar för Renault

För ett mer omfattande försäkringsskydd kan du komplettera din Renault Försäkring med olika tilläggsförsäkringar.