Försäkring för elbil

Kör du redan en Renault med någon form av eldrift, eller funderar du på att ta steget till att börja köra elbil hybrid? Då är det extra viktigt att du har en bilförsäkring som är anpassad för just elbilar.

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter .

Bilförsäkringens innehåll

Hel

Halv

Trafik

Bil kör ner för en solig gata

Fördelar med att försäkra din elbil hos oss

I vår bilförsäkring för elbilar ingår anpassade villkor så att du kan känna dig trygg oavsett om du kör elbil, elhybrid eller laddhybrid.

Vi använder oss alltid av Renault Z.E-auktoriserade verkstäder som använder sig av originaldelar.

Vi hjälper dig oavsett om du leasar eller äger ditt batteri.

Maskin- och elektronikförsäkring anpassad för elbilar.

Hyrbilsersättning ingår i Tilläggspaketet.

Ingår bärgning om bilen får slut på drivmedel eller vid problem med laddningsstationen (ingår i halv- och helförsäkringen).

Bilmodell och tillverkningsår påverkar reparationskostnaden och priset på försäkringen.

Välj rätt försäkring för din elbil

Trafikförsäkring

Enligt lag måste du ha en trafikförsäkring för att köra med din bil. Trafikförsäkring gäller för personskador, skador på andra fordon och annans egendom på grund av trafikolycka.

Halvförsäkring

Halvförsäkring passar dig som har en ny bil med gällande personvagnsgaranti. Försäkringen består av olika delar som ger dig ersättning för skador på bilen som du själv inte är ansvarig för.

Helförsäkring

Helförsäkring passar dig som har en Renault som inte har en gällande personvagns­garanti (bil äldre än tre år) och transportbilar. Försäkring gäller för skador på din egen bil efter trafikolycka, även om det var du som orsakade olyckan.