Hämtar information

Försäkring för elbil

Kör du redan en Renault med någon form av eldrift, eller funderar du på att ta steget till att börja köra elbil hybrid? Då är det extra viktigt att du har en bilförsäkring som är anpassad för just elbilar.

Silvrig Renault Megane e-tech parkerad framför modernt hus i skymningen

Elbilen innehåller batteri och teknik som skiljer den från en traditionell bränslebil. Som elbilsägare är det därför viktigt att kolla så att din försäkring täcker dessa delar. I vår bilförsäkring för elbilar ingår anpassade villkor så att du kan känna dig trygg oavsett om du kör elbil, elhybrid eller laddhybrid.

Fördelar med att försäkra din elbil hos oss

 • Rätt verkstad för din elbil, hybrid och laddhybrid! 
  Vi använder oss alltid av Renault Z.E-auktoriserade verkstäder och du är garanterad originaldelar, vilket minskar följdskador och ger ett bättre andrahandsvärde.
 • Leasat eller köpt batteri?
  Vi hjälper dig oavsett om du leasar eller äger ditt batteri.
 • Maskin- och elektronikförsäkring anpassad för elbilar
  Vi har en av marknadens bästa maskin- och elektronikförsäkringar som dessutom är anpassad efter din el- och hybridbil. I en elbil sitter nämligen andra typer av system, som till exempel ser till så att batteriet inte överhettas och att bilen förses med rätt mängd ström.
 • Hyrbilsersättning ingår i tilläggspaketet
  Om vi inte har möjlighet att erbjuda en hyrbil som drivs med det drivmedel du önskar eller om behovet av hyrbil inte finns, erbjuder vi en avbrottsersättning på 100 kr/dag.
 • Bilbärgning dygnet runt
  Om din bil till exempel skulle få slut på drivmedel eller om det skulle vara problem med laddningsstationen så är hjälpen bara ett samtal bort – dygnet runt, året runt. Skyddet ingår om du väljer minst en halvförsäkring.
 • Rabatt på Hem- och villaförsäkring via If
  När du har din bil försäkrad hos Renault Försäkring får du 15 % rabatt på hem- och villaförsäkring via If Skadeförsäkring. Försäkringen täcker ditt hem och dina saker, inklusive laddningsstolpen med tillhörande kabel.

Välj rätt försäkring för din elbil

För en eldriven personbil krävs, precis som för en vanlig bil, en trafikförsäkring. Vi rekommenderar även att du har en halvförsäkring så länge bilens personvagns­garanti (vagnskadegaranti) gäller. När bilen inte har personvagnsgaranti längre är helförsäkring lämplig för att bilen ska ha samma försäkringsskydd.

För transportbilar behöver du en helförsäkring redan från början eftersom de inte har personvagnsgaranti.

För att skräddarsy försäkringen för din elbil efter dina behov finns våra tilläggsförsäkringar.

Räkna och köp

Personnummer

Vi behöver ditt personnummer för att kunna ge dig rätt pris. Personnumret ger oss uppgift om din ålder, var du bor och hur länge du haft körkort.

Renault Försäkring är ett samarbete mellan RN Nordic AB, Renault Finance Nordic och If Skadeförsäkring AB (publ).