Stöld, inbrott och skadegörelse

Om någon utan din tillåtelse tar din bil eller delar av din bil i avsikt att behålla, sälja det eller för att använda den så klassas detta som stöld eller inbrott. Skadegörelse är när någon har skadat din bil med flit.

Bilen är stulen

  • Gör en polisanmälan eller anmäl direkt på 114 14. Polisen gör då en efterlysning direkt och chansen att fordonet hittas ökar.
  • Gör skadeanmälan online hos oss.

När fordonet är återfunnet bärgas den till märkesverkstad för skadebesiktning. Kör inte med bilen om bilen har varit stulen, rattlåset är troligen skadat. Vi hjälper dig med bärgning 020-25 05 00.

Om bilen inte kommit tillrätta inom 30 dagar efter du anmält det till oss och polisen får du ersättning av oss motsvarande värdet på din stulna bil.

Inbrott i bil

Kör inte med bilen om någon har försökt stjäla den, rattlåset kan vara skadat och då kan ratten låsa sig under körning. Vi hjälper dig med bärgning 020-25 05 00 

  • Gör en polisanmälan eller anmäl direkt på 114 14.
  • Gör skadeanmälan online hos oss.

Stulen avmonterad utrustning

  • Gör en polisanmälan eller anmäl direkt på 114 14.
  • Gör skadeanmälan online hos oss.

Däck och takbox som tillhör bilen omfattas av stöldförsäkringen, oavsett om de är monterade på bilen eller förvaras på annat sätt – till exempel i garage eller förråd.

Tänk på! Omonterade däck ska förvaras inlåsta i ett utrymme som endast du har tillgång till för att du ska få full ersättning. Om du förvarar dina däck på däckhotell är det viktigt att du blir garanterad att däckhotellet tar ansvar för däcken och kompenserar dig i fall de blir stulna.

Skadegörelse

Skadegörelse är när någon har skadat din bil med flit. Några exempel på skadegörelse är skadade däck eller repor i lacken.

  • Gör en polisanmälan eller anmäl direkt på 114 14.
  • Gör skadeanmälan online hos oss.

Så här gäller försäkringen

Stöldförsäkringen ingår i halv- och helförsäkringen. Skador på bilen vid skadegörelse ersätts om du har helförsäkring eller giltig personvagnsgaranti hos Renault .

Anmäl skada - Renault Försäkring

Om du råkat ut för en skada eller olycka så är mer krångel det sista du ska behöva uppleva. Anmäl din skada direkt online hos Renault Försäkring - snabbt och smidigt.

Vi hjälper dig att boka verkstad

De flesta får besked direkt

Följ ditt ärende på Mina sidor