Stenskott och annan glasskada

Risken för stenskott ökar på våren när solen värmer upp snö och is på vägarna, då kommer sand och grus fram efter vinterns halkbekämpning.

Reparatör byter ut framrutan på bilen.

Så här gör du vid glasskada

Kontakta närmaste Renaultverkstad för att få hjälp med att åtgärda stenskott och andra skador på vindrutan. Skador på vindrutan behöver inte anmälas till oss utan all hantering sköts via Renaultverkstaden som också hjälper dig göra en bedömning vilket som är den säkraste lösningen, byta eller reparera.

Har du frågor om glasskador kan du alltid ringa oss på 031-725 09 00.

Självrisk

Självrisken är 100 kronor när du lagar rutan på din Renault hos en auktoriserad Renaultverkstad. Vid byte av glasruta är självrisken 1 800 kronor eller 3 000 kronor beroende på vad du har valt.

Inträffar det en skada på glastaket får du ersättning via vagnskadeförsäkringen eller personvagnsgarantin.

 

Vindrutan – en viktigt del av bilen

Vindrutan säkerställer inte bara sikten framåt – den är också helt avgörande för karossens hållfasthet. Om du behöver laga eller byta vindruta är det därför viktigt att du kontaktar en auktoriserad Renaultverkstad. Där är du garanterad rätt metoder, rätt delar och att din Renault blir lika säker som när den rullade ut från fabriken.  

I nyare Renaultbilar sitter dessutom viktiga säkerhetsfunktioner i vindrutan, till exempel trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms (City Safety). Med andra ord har du inte vilken vindruta som helst. För att bilens säkerhetssystem ska fungera rekommenderar vi att du låter en auktoriserad Renaultverkstad byta vindrutan. Där används bara Renault originaldelar och kalibrering av säkerhetssystemen ingår.  

Bil kör på natten

Byt torkarblad i tid

Ett bra riktmärke är att se över torkarbladen när du byter däck, det vill säga två gånger per år.