Hämtar information

Om Renault

Renault har fått sitt namn efter Louis Renault, som byggde sin första bil 1898. Tillsammans med sina bröder Fernand och Marcel bildade Renault 1899 företaget "Renault Frères" (Bröderna Renault).

Sagan om Renault började i med ett teknologiskt genombrott: den första växellådan. Uppfinningen fick bokstavligt talat bilindustrin att lägga in en högre växel. Ända sedan dess har innovation inom teknologi och design, med utgångspunkt i människans behov av mobilitet, varit Renaults drivkraft och inspiration.

Fem skäl till att välja franska original:

  • Säkerhet – Renault utför tusentals tester varje år för att kolla prestandan, styrkan och flexibiliteten hos originaldelarna och på så vis förbättra säkerheten.
  • Miljö – Renault använder återvinningsbara material i tillverkningen av reservdelar.
  • Innovation – med 700 patentsökningar per år utvecklar Renault avancerad teknologi, effektiva material och smart tillverkning.
  • Kvalitet – 600 ingenjörer och tekniker är ansvariga för valet av material, tillverkningsprocesser och genomförandet av kvalitetstester.
  • Design – Varje reservdel har perfekt design, aerodynamik och anpassning för montering.

Trots detta kan du drabbas av otur på vägen. Därför ingår Renault Assistance i nybilsgarantin på nya personbilar. Det är en tjänst som ger dig hjälp på plats om något oväntat skulle inträffa. Renault Assistance följer med din Renault från första registreringsdagen och tre år framåt. Utan kostnad och oavsett ägarbyte.

Om du har en personbil som är registrerad från den 1 september 2010 har den 5 års nybilsgaranti. Renault Assistance ingår i garantin om du servera din bil på sådant sätt som Renault rekommenderar.

På Renault.se kan du läsa mer om företaget, Renault Assistance och 5 års nybilsgaranti för personbilar.