Hämtar information

Försäkra din begagnade bil direkt

När ägarbytet är gjort och den tidigare ägaren inte längre är registrerad på fordonet, är bilen inte längre försäkrad. Eftersom du enligt lag är skyldig att åtminstone ha en gällande trafikförsäkring så måste du köpa en försäkring till din bil innan du kör iväg.

Man sitter och jobbar vid dator

Vad påverkar bil­försäkringens pris?

Priset på en bilförsäkring beräknas utifrån en riskbedömning som bland annat baseras på hur gammal ägaren är, bilens ålder, modell, körsträcka per år och var du bor. 

Du måste teckna bil­försäkring samma dag som du köper

Många tror att det tar några dagar innan ägarbytet registreras i bilregistret, särskilt om du köper bil när det är helg, och att det fram till dess skulle vara okej att köra på den tidigare ägarens försäkring. Men det stämmer tyvärr inte och kan innebära dyra böter till Trafikförsäkringsföreningen för varje dag den är oförsäkrad. Om du dessutom genomför ägarbytet digitalt via Transportstyrelsens sajt eller mobilapp så sker registreringen automatiskt.

Tänk på att du alltid kan köpa försäkring till din bil dygnet runt på vår sajt (och självklart också när det är helg).

Så kan du enkelt teckna en Renault Försäkring:

Vilken bil­försäkring ska man välja?

Vi rekommenderar att du väljer åtminstone en halvförsäkring. Då ingår skydd mot glasskada, brand, stöld och maskin- och elektronikförsäkring. Med en helförsäkring är du dessutom skyddad mot plåt- och lackskador.

En bra sak att känna till är att det räcker med en halvförsäkring om bilen har gällande Personvagnsgaranti (vagnskadegaranti). Halvförsäkring tillsammans med Persongvagnsgaranti ger nämligen samma skydd som en helförsäkring. Kontrollera om bilen har Persongvagnsgaranti.

För dig som är beroende av bilen och vill undvika extra utgifter rekommenderar vi också våra tilläggsförsäkringar. Med en tilläggsförsäkring kan du bland annat få tillgång till hyrbil, självriskeliminering vid djurkollision och sänkt vagnskadesjälvrisk vid skadegörelse.

Se ditt pris

När du köper begagnat av en Renault­handlare

Om du köper din Renault hos en auktoriserad Renaultåterförsäljare får du ett tryggt köp. Handlaren hjälper dig med att ordna en bilförsäkring på plats och att du får en försäkring med den omfattning du behöver. Hitta din närmaste Renaulthandlare.

Renault Försäkring är ett samarbete mellan RN Nordic AB, Renault Finance Nordic och If Skadeförsäkring AB (publ).