Är du rätt försäkrad?

Eftersom vi är en del av If kan vi erbjuda dig rådgivning för hela ditt försäkringsbehov. Tillsammans går vi igenom vad du behöver och ser till att du har hem- och personförsäkringar anpassade för din livssituation. Rådgivningen tar cirka 15 minuter.

Hur går rådgivningen till?

I ett första samtal bestämmer vi en tid som passar dig för själva rådgivningen. Utöver det ställer vi några frågor till dig i syfte att få fram vilket försäkringsbehov du har.

Mellan första samtalet och rådgivningen ska du leta reda på dina försäkringsbrev för att se omfattningen på dina nuvarande försäkringar och hur länge de gäller. Du behöver även ta reda på om du har försäkringar via din arbetsgivare.

Vid rådgivningen, som också sker via telefon, går vi tillsammans igenom ditt försäkringsbehov. Du kanske saknar någon försäkring, behöver ändra något eller så har du precis det du behöver.

Kostar rådgivningen något?

Nej, den är helt kostnadsfri.

Varför ska du göra detta?

Du behöver vara rätt försäkrad och behovet av försäkringar ändras över tid. Det kan till exempel vara att du flyttat, flyttat ihop med någon, fått barn eller att barnet har flyttat hemifrån.

Försäkringarnas innehåll ändras också över tid och det är inte alltid så lätt att hänga med.

Det är enkelt att byta försäkrings­bolag

Om du bestämmer dig för att flytta dina försäkringar till oss kan vi hjälpa dig med att säga upp försäkringarna i ditt nuvarande försäkringsbolag.

  • Vi skickar ett sms till dig med länk till en fullmakt.
  • Du godkänner att If får säga upp dina försäkringar i ditt nuvarande försäkringsbolag.
  • Försäkringarna kan flyttas vid den årliga förfallodagen när avtalet ska förnyas.
  • Vi skickar fullmakten till det andra bolaget nära förnyelsedatumet. Det kan därför verka som att det inte händer något. Du kan vara helt lugn, vi har bevakning på när det är dags.

Boka rådgivning