Personvagnsgaranti

När du köper en ny svenskregistrerad Renault personbil ingår Personvagnsgaranti, även kallad vagnskadegaranti, som gäller i tre år från första registreringsdagen. Det är Renault som står för garantin. 

Garantin gäller i Sverige och i de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet. Om du exporterar bilen och registrerar den i ett annat land upphör garantin att gälla. Renault avgör vilken självrisk som gäller för Personvagnsgarantin. Självrisken anges alltid utan moms. Reglerna för när en skada måste anmälas för att garantin ska gälla står i garantiboken. 

Du behöver ingen vagnskadeförsäkring

Personvagnsgaranti, även kallad vagnskadegaranti och halvförsäkring blir tillsammans en helförsäkring för din bil. Med andra ord behöver du inte köpa till en vagnskadeförsäkring under garantitiden. När Personvagnsgarantin går ut efter tre år rekommenderar vi att du tecknar en vagnskadeförsäkring hos oss. På så sätt behåller du samma trygghet i framtiden. Skulle du råka ut för en skada kontaktar du oss. Det är vi som tar hand om skadorna som Personvagnsgarantin gäller för.

Vill du veta när garantin upphör för din bil?

Fyll i ditt registreringsnummer så får du svar.

Hämtar information

Försäkra din Renault hos oss

Har du en bil med garanti, men ingen bilförsäkring hos Renault Försäkring? Eftersom vi har avtal med Renault att försäkra Renaultbilar kan vi erbjuda dig en riktigt bra bilförsäkring och ett samarbete som ger dig bra service och en smidig skadehantering. Läs mer om vår bilförsäkring.

 

Hämtar information

Räkna och köp