Försäkra din begagnade bil direkt

När ägarbytet är gjort och den tidigare ägaren inte längre är registrerad på fordonet, är bilen inte längre försäkrad. Eftersom du enligt lag är skyldig att åtminstone ha en gällande trafikförsäkring så måste du köpa en försäkring till din bil innan du kör iväg.

Kvinna stiger in i bil

Vad påverkar bil­försäkringens pris?

Priset på en bilförsäkring beräknas utifrån en riskbedömning som bland annat baseras på hur gammal ägaren är, bilens ålder, modell, körsträcka per år och var du bor. 

Du måste teckna bil­försäkring samma dag som du köper

Många tror att det tar några dagar innan ägarbytet registreras i bilregistret (särskilt om du köper bil när det är helg) och att det fram till dess skulle vara okej att köra på den tidigare ägarens försäkring. Men det stämmer tyvärr inte och kan innebära dyra böter till Trafikförsäkringsföreningen för varje dag bilen är oförsäkrad. Om du dessutom genomför ägarbytet digitalt via Transportstyrelsens sajt eller mobilapp så sker registreringen automatiskt.

Tänk på att du alltid kan köpa försäkring till din bil dygnet runt på vår webbplats (och självklart också när det är helg).

Det är enkelt att teckna Renault Försäkring 

Vilken bil­försäkring ska jag ha?

  • Vi rekommenderar åtminstone en halvförsäkring – Då ingår skydd mot glasskada, brand, stöld och maskin- och elektronikförsäkring. Med en helförsäkring är du dessutom skyddad mot plåt- och lackskador.
  • Om bilen har personvagnsgaranti – Har bilen har en gällande personvagnsgaranti räcker det med en halvförsäkring för att få ett omfattande skydd. Halvförsäkring tillsammans med persongvagnsgaranti ger nämligen samma skydd som en helförsäkring. Kontrollera om bilen har personvagnsgaranti.
  • Tilläggsförsäkringar – För dig som är beroende av bilen och vill undvika extra utgifter rekommenderar vi också våra tilläggsförsäkringar. Med en tilläggsförsäkring kan du bland annat få tillgång till hyrbil, självriskeliminering vid djurkollision och sänkt vagnskadesjälvrisk vid skadegörelse.

Se ditt pris

När du köper begagnat av en Renault­handlare

Om du köper din Renault hos en auktoriserad Renault-återförsäljare får du ett tryggt köp. Handlaren hjälper dig med att ordna en bilförsäkring på plats och att du får en försäkring med den omfattning du behöver.

Hitta din närmaste Renaulthandlare